28.12.2013

Paul Theroux – Joulukortti

Kirjaston joulukirjanäyttelystä käsiini osui Paul Therouxin kirja Joulukortti. En tuntenut kirjaa saati kirjailijaakaan etukäteen, mutta toden totta aion etsiä käsiini myös muuta Therouxin tuotantoa. Ei olekaan taas vähään aikaan käynyt niin, että kirjan ei millään haluaisi loppuvan vaan viimeisiä sivuja viivyttelee ja viivyttelee. Vaikka mieli tekisi lukea ja saada tietää mitä vielä tapahtuu. Tämä oli juuri sellainen kirja.

Kirja on tosi lyhyt. Minäkin luin sen parissa päivässä, vaikka oma lukuaika onkin melkoisen kortilla tällä haavaa, mutta jos aikaa olisi, niin tämänhän tempaisisi yhdessä illassa. Jätin kirjan lojumaan pöydälle, josko mieskin siihen tarttuisi. Katsotaan kuinka käy.

Mutta mistä kirja kertoo? Perheestä, joulukortista, vanhasta papasta, lumimyrskystä, taloista, tulesta… kaikesta tästä, mutta muuten kirjan juonta tai edes aihetta on vähän hankala edes kuvata. Se oli jotenkin NIIN hienosti kirjoitettu ja jopa taianomainen, että kaikki sanat tai kuvaukset tuntuvat latteilta. Pitää siis lukea itse. Olkaa hyvät!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti