15.12.2013

Viidestoista luukku

Tämä päivä oli taas touhua täynnä. Lunta satoi ja aamulla oli pakkasta, joten viihdyimme pitkän aikaa luistelemassa luonnonjäällä. Alkuillasta poikkesimme vielä läheisen kotieläinpihan pikkujouluissa. Isi ja poikanen uskaltautuivat hevosen selkään (ja poikanen myös aasin...) ja monet muut eläimet pyörivät jaloissa!

Aamupalan aikaan luin Satu Reinikaisen kirjasta Ihme joulu pari tarinaa. Tarinan siitä, kuinka enkeli Gabriel päätyi siihen, että tallissa Jeesuksen syntymän aikaan olivat nimenomaan aasi ja härkä eikä esimerkiksi leijona ja riikinkukko tai kettu ja pöllö. Toinen tarina taas kertoi legendan joulupuusta eli siitä, miten enkelit Toivo, Ilo, Usko ja Rakkaus päätyivät siihen, että koteihin kannetaan kuusi, eikä mäntyä tai koivua. Mukava kirja kaikille, ketkä ovat kiinnostuneita joulusta ja siihen liittyvistä tarinoista. Kirjasta löytyy myös askarteluohjeita ja muuta mukavaa tekemistä.

Iltasatuaikaan sain poikani onneksi innostumaan Anna Gullichsenin ja Cara Knuutisen kirjasta Satu Kukkameri ja lumen ihme, jonka lainasin kirjastosta jokin aika sitten aivan mielettömän kauniin kuvituksen takia. Kirjan tarinakin oli hyvin kaunis ja sai minut tällä kertaa innostumaan Jouluruusun kasvatuksesta. Josko ensi joulun aikaan uskaltaisin yrittää. Aiomme myös heti ensi viikolla tehdä lumivohveleita, joihin tulee mm. kahvikupillinen vastasatanutta lunta. Noh, lunta ei taida olla luvassa, joten joudumme korvaamaan sen todennäköisesti vedellä. Mutta sitä samaahan se toki on. Vesivohvelit ei kyllä ollenkaan kuulosta niin kiehtovalta kuin lumivohvelit...

Kun olimme jo sammuttaneet valot, poikani aneli, että luettaisiin vielä minikirja Paavon traktori. Pakkohan se oli suostua, kun poikanen sitä niin kovasti halusi ja kirja onneksi on tosi pieni. Kirja on yleensä sängyn yläpuolella olevassa hyllyssä, ja siksi se luetaankin bonuksena aika usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti