5.12.2013

Viides luukku

Tänään meillä oli vähän erilainen ilta. Perheemme isi oli työpaikan pikkujouluissa, joten lupasin pojalleni, että kunhan saan vauvan nukkumaan, niin voidaan katsoa joku elokuva ja mutustella vähän karkkia. Niimpä katsoimmekin sitten piirretyn, Peppi Pitkätossu  muuttaaHuvikumpuun. Oli mukavaa katsoa leffaa pitkästä aikaa ihan kiireettä pojan kanssa. En muista, että olisin Peppiä ennen katsonutkaan.

Leffan jälkeen jaksettiin vielä vähän lukea. Ensin luettiin Eva Montanarin kirja Kilpa-auto numero 1. Siinä esiteltiin hauskasti numerot yhdestä kymmeneen auto-kilpailun avulla. Vuorotellen laskettiin pojan kanssa, mitä missäkin näkyi ja montako niitä oli. Tämä sopiikin hyvin sellaiselle, jota numerot ovat alkaneet kiinnostaa. Montanarin kuvitus on myös aivan upeaa.

Ennen nukahtamista aloitettiin vielä Sinikka ja Tiina Nopolan kirjaa Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä ja ehdittiin lukea siitä ensimmäinen luku. Tämä on nyt kolmas Heinähattu ja Vilttitossu –kirja, jota luemme ja ihan taattua nopolakamaa Risto Räppääjien ohella on tämäkin. Tarinat ovat niin mukaansatempaavia, että poika jaksaa hyvin kuunnella, vaikka kuvia ei jokaisella sivulla olekaan. Huomenna jatketaan…

… Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti