14.12.2013

Neljästoista luukku

Äiti: Tykkäätkö sä kirjoista?
Poikanen: Joo! (painokkaasti)
Äiti: Kiva juttu, niin mäkin. Oikeestaan mä rakastan kirjoja.
Poikanen: Niin mäkin.

Kiva kiva. Se meitä sitten ainakin yhdistää, kun välillä tuntuu, että kolistellaan sarvia päivittäin jostain pikkuasioista. Niistä rutiineista lähinnä ja siitä, kun niitä ei millään viitsisi tehdä. Ja sitten loppujen lopuksi niihin suttaantuukin paljon enemmän aikaa kuin olisi tarpeellista. Ja se taas vie aikaa kaikelta muulta yhteiseltä kivalta...

Mutta joo, tänään luettiin ensin Bob Staaken kirjaa Katso! Kirja! Kirja on Vau-kirjakerhon kirja ja heidän mukaansa suunniteltu noin kolmivuotiaille. Ja varmaan juuri näin onkin. Jaksettiin me jonkun verran kirjasta erilaisia kuvia etsiskellä, mutta ei kyllä ihan kaikkia. Kuvitus on kyllä hieno ja todella pikkutarkkaa ja tekstikin hauskan soljuvaa... mutta ehkä tosiaankin vielä osuvampi vähän nuoremmalle lukijalle, jota ei vielä teksti ja tarina niinkään kiinnosta vaan kuvitus erityisesti.

"Tässä on hassu löytöretki! Huvitellaan, kuvitellaan, tirkistetään, tarkistetaan...
Tarkkana kuin porkkana, kuvia kurkkimaan, löydätköhän ne kaikki..."
                                                        (Staake: Katso! Kirja!)

Kuvien etsiskelyn ja tutkiskelun jälkeen luettiin vielä vähän Heinähattua ja Vilttitossua. Siinä jatkettiin ruokavarkaan selvittelyä ja sitä tulivat tutkiskelemaan Kattilakoskien kotiin myös poliisit Rillirousku ja Iso-Napa, jotka taitavatkin olla näissä kirjoissa poikasen suosikkihahmot. Ainakin niiden hassut jutut kirvoittavat naurua kaikkein eniten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti