12.2.2014

Ihanuus – La Luna

Viime aikoina sekä minua että poikaani on ilahduttanut kirjastosta käsiimme tarttunut kirja La Luna. Nappasin sen mukaani erityisesti kuvituksen vuoksi ja juuri se minua erityisesti kirjassa kiehtookin. Poikani on kuitenkin ihastunut myös kirjan tarinaan. Kirja on lyhyt, mutta tosiaan valloittava. Se kertoo pienestä pojasta, joka pääsee ensimmäistä kertaa isänsä ja isoisänsä kanssa näiden töihin, eikä mihin tahansa töihin vaan siivoamaan kuuta. Kyllä. Ja sinne he matkaavat veneellään, jonka nimi on La Luna.

Tarina on alkujaan Disneyn lyhytelokuva ja alkuperäisen tarinan on kirjoittanut Enrico Casarosa. Kirjaksi tuon tarinan on muokannut Kiki Thorpe. Tuota lyhytelokuvaa en ole vielä nähnyt, mutta se näyttää löytyvän You Tubesta, joten pitääkin katsoa se poikasen kanssa joku päivä. Kirjan ulkoasu on Winnie Hon tekosia ja kuvitus kyllä niin kertakaikkisen upeaa, ettei voi kuin huokailla kirjaa lukiessa. Erityisesti tuo pikkupoika on niin lumoavan herttainen, etten ole monessakaan kirjassa niin suloista pikkutyyppiä nähnyt. Värisävyt kirjassa ovat myös erityisen kauniit, syvän keltaista ja sinistä. Kaunista!

”He ristivät kädet rinnalleen ja ryhtyivät odottamaan. Poikakin risti kädet rinnalleen ja ryhtyi odottamaan. Lopulta veden pinta alkoi kimmeltää ja täysikuu nousi meren ylle. Poika ei ollut koskaan nähnyt niin suurta, pyöreää ja kirkasta kuuta.”

                                                                                       (Enrico Casarosa: La Luna)
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti